«КОМПОСТИРАЊЕ – КРУЖЕЊЕ МАТЕРИЈЕ У ПРИРОДИ»

Поставио: Маја | Категорија: Акције Лагумице, Новости, акције, Пројекти | Коментара: 1 | Датум: 10. април, 2009 |

Градска управа Града Београда – Секретаријат за образовање и Еколошки покрет Земун, 24. марта 2009. године потписали су уговор о реализацији пројекта «КОМПОСТИРАЊЕ – КРУЖЕЊЕ МАТЕРИЈЕ У ПРИРОДИ». Циљ пројекта је заштита животне околине и јачање еколошке свести ученика београдских основних школа. Сврха пројекта је да ученици – учесници у пројекту стекну додатна знања и вештине уз интерактиван рад на предавањима и кроз практичан рад на компостирању отпада који се генерише у школи. Планирано је да до 30. 09. 2009 године, ученици 10 основних школа науче како отпад може да се користи, шта је рециклажа, који је отпад разградив, а који није. Сакупљени биоразградив отпад из школа ће се убацити у ново изграђене школске компостере, које ће ученици одржавати и на којима ће учити о кружењу материје у природи, током трајања разградње биотпада у хранљиву материју – компост.
Пројекат ће се одвијати кроз неколико промотивних активности о којима ћете благовремено бити обавештени.
Шта је то «Компостирање», шта је кружење материје у природи, о каквим се промотивним активностима ради и какве су биле реакције ученика, можете сазнати преко ових страна или на www.lagumica.org.rs, а можете нас контактирати и на e-mail: ekopokret.zemun@gmail.com и оставити нам Ваше контакте.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



One Response to “«КОМПОСТИРАЊЕ – КРУЖЕЊЕ МАТЕРИЈЕ У ПРИРОДИ»”

  1. Ljubisa Golubovic :

    Zelim da saradjujemo…Udruzenje gradjana KORENATAC Zajecar, pozdrav LJubisa Golubovic

Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73