31. Salon arhitekture

Поставио: Маја | Категорија: Акције Лагумице, Новости, акције, Новости, акције..., Пројекти, Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 23. април, 2009 |

U Muzeju primenjene umetnosti u okviru 31. Salona arhitekture održano je predavanje o projektu «Plaža Lido – biser na Dunavu» proisteklog iz saradnje Udruženja građana «Urbana ekologija» i studenata fakultera Primenjenih umetnosti.
Teme predavanja bile su Veliko ratno ostrvo i plaža Lido kao njegov biser. Studenti primenjene umetnosti su na najbolji način sagledali problematiku i predložili rešenja ideja sa kojima su učestvovali u više projekata, iz različitih oblasti, i na taj način dobili inspiraciju za viziju plaže Lido koja bi bila održiva i u skladu sa prirodom i Dunavom, a u funkciji građana.
Iz istraživanja o Velikom ratnom ostrvu, njegovom nastajanju, morfologiji, hidrološkim i drugim karakteristikama ostrva i plaže, studenti su predložili niz veoma funkcionalnih i ekološki zadovoljavajućih projekata. Radovi ovog projekta pod nazivom «Vizija plaže Lido u skladu sa Dunavom» može se pogledati do 30. Aprila u Muzeju primenjene umetnosti.
Pored ovog projekta na predavanju su pomenute još neke veoma zanimljive teme. Projekat pod nazivom «Avantura na ostrvu» ili «1000 Eko-turista na Velikom ratnom ostrvu» predstavlja ideju unapređivanja i osnaživanja kapaciteta u turističkoj ponudi, u skladu sa dugoročnim planovima razvoja turizma na nivou grada Beograda.
Veliko ratno ostrvo je proglašeno kao «Predeo izuzetnih odlika» od strane Skupštine grada Beograda.
Takođe, na ovom veoma posećenom skupu u Muzeju primenjene umetnosti predstavljen je i projekat «Energetsko efikasni ekološko-obrazovni centar LAGUMICA» u okviru koga su eksperti upoznali studente Primenjene umetnosti ali i sve ostale prisutne o mogućnostima korišćenja obnovljivih izvora energije (voda, vetar, sunce, zemlja) na teritoriji Beograda. Interesovanje za ovu temu je bilo izuzetno što potvrđuju mnogobrojni reakcije vezane istraživanja, primenu i zanimljivosti obnovljivih izvora energije. Najbolje od njih možete pogledati, u formi članaka, na našem sajtu.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73