Резултати пројекта „И МИ РЕЦИКЛИРАМО Е-ОТПАД“

Поставио: Маја | Категорија: Акције Лагумице, Мрежа за Е-отпад, НВО "Урбана екологија", Новости, акције..., Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 11. децембар, 2010 |

Обавештавамо Вас да је завршен пројекат „И МИ РЕЦИКЛИРАМО Е-ОТПАД“ – Програм сакупљања Е-отпада у основним школама на територији ГО Врачар.

Организована су и сакупљања Е-отпада у свих шест школа. У овој акцији сакупљено је 1,5 тона Е-отпада и то:

• Највише су сакупиле ОШ „Свети Сава“ 788 kg и ОШ „Владислав Рибникар“ 522 kg.
• Друго место су освојиле ОШ „Петар II Карађорђевић“ са сакупљених 94 kg и ОШ „Јован Миодраговић“ са 49 kg, док су
• треће место поделиле ОШ „Светозар Марковић“ и ОШ „Синиша Николајевић“ са прикупљеним симболичним количинама.

Ученици ОШ „Владислав Рибникар“ су ишли у предузећа у близини школе и сакупљали Е-отпад.

Овакви резултати су најбољи показатељи ефикасности пројекта у подизању свести ученика о правилном поступању са Е-отпадом.

Пројекат НВО „Урбана екологија“ подржала је Градска општина Врачар на конкурсу за финансирање пројеката невладиних организација у 2010. години.

У циљу едукације ученика о томе шта је Е-отпад и како треба поступати са њим одштампано је и подељено 1500 флајера – „Водича за сакупљање Е-отпада“ ученицима шест основних школа са територије ГО Врачар. За 120 ученика, представнике ГО Врачар и активисте НВО организована је посета Рециклажном центру „S.E.Trade“, где су посетиоци на лицу места видели шта се дешава са Е-отпадом, како се у аутоматизованом процесу раздвајају компоненте и како се шаљу на даљу рециклажу.

Е-отпад је електронски и електрични отпад. Е-отпад је ОПАСАН отпад! Неинформисаност јавности о опасности Е-отпада има за последицу угрожавање здравља људи и загађење животне срединe.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73