Еколошки покрет Земун

Поставио: Маја | Категорија: | Коментара: 4 | Датум: 13. август, 2009 |

NVO „Ekološki pokret Zemun“ postoji od 2001. godine. Udruženje građana „Ekološki pokret Zemun” osnovano je sa ciljem čuvanja i zaštite životne sredine. Članovi vlastitim primerom, od osnivanja do danas, motivišu i podstiču sugrađane da čuvaju i štite životnu okolinu.
Ekološki pokret Zemun sarađuje i sa drugim nevladinim organizacijama, lokalnom samoupravom, javno-komunalnim preduzećima, obrazovnim ustanovama i mnogim drugim subjektima, što se najbolje vidi u priloženom spisku nekih realizovanih akcija u poslednjih nekoliko godina.
Najnovije aktivnosti možete pratiti klikom na kategorije sa desne strane. Pozivamo se da se svojim komentarima i sugestijama uključite u naš rad.

Ljiljana Marjanović
063/85 85 550

ekopokret.zemun@gmail.com

lagumica@gmail.com

srbijaeotpad@gmail.com

FINANSIJSKI IZVESTAJI:

2015:

Bilans stanja 2015

Bilans uspeha 2015

POTVRDA_ 3790-2016_6

2014:

Bilans stanja 2014

Bilans uspeha 2014

POTVRDA_ 94687-2015_5

Spsak nekih projekata iz prethodnog perioda:

U 2010. godini

„Stručna ekskurzija na Zasavicu i Frušku Goru“- obeležavanje dana zaštite životne sredine, finansirala GO Zemun – organizovanje sakupljanja sekundarnih sirovina (papir i limenke) i izleta za 85 učenika i profesora zemunskih OŠ kao nagradu (maj-jun 2010).

„Sunce je baš COOL“ – projekat promovisanja OIE u srednjim školama. Finansirao Grad Beograd – Sekretarijat za zaštitu životne sredine (avgust – novembar 2010). Partner: dr Aleksandar Ivančić

„Srbija reciklira E-otpad“ – program nacionalnog povezivanja OCD u cilju pravilnog postupanja sa E-otpadom. Sufinansirao Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije (oktobar – decembar 2010)

U 2009. godini

„I MI RECIKLIRAMO E-OTPAD“ – finansirao Grad Beograd, Gradski sekretarijat za životnu sredinu – Program sakupljanja E-otpada u osnovnim školama (avgust -novembar 2009. godine)

„Stručna ekskurzija – Đavolja Varoš“- obeležavanje dana zaštite životne sredine, finansirala GO Zemun – organizovanje izleta za 85 učenika i profesora zemunskih OŠ kao nagradu za sakupljanje sekundarnih sirovina (maj-jun 2009)

«Kompostiranje-kruženje materije u prirodi », finansirao Grad Beograd, Gradski sekretarijat za obrazovanje – Podizanje svesti o pripadnosti prirodi i upoznavanje i približavanje složenih prirodnih procesa u okviru kruženja matrije u prirodi učenicima OŠ sa sprovođenjem ilustrativnih praktičnih primera (kompostiranje sopstvenog otpada u sopstvenom dvorištu). (2009). Partner: Naučni institut za vetrinarstvo ,,Novi Sad,,.

U 2008. godini

«Energetsko efikasni ekološko-obrazovni centar Lagumica», finansirala Agencija za energetsku efikasnost – Podsticanje, promovisanje i unapređenje energetske efikasnosti i šire korišćenje obnovljivih izvora energije u Srbiji, sa akcentom na njihovu primenu u urbanim sredinama (5 meseci) 2008. Finansijer i konsultant: Agencija za energetsku efikasnost. Predavač i konsultant: dr Aleksandar Ivančić

«Zajednička briga» , finansirao Grad Beograd, Gradski sekretarijat za životnu sredinu – Popularizacija Dunava i Velikog ratnog ostrva kao dela urbane metropole (3 meseca, decembar 2007-februar 2008. godine). Partneri: Grad Beograd, Sekretarijat za zastitu životne sredine, NVO “Liga za ornitološku akciju” i drugi.

U 2006. godini

«Mi čuvamo okolinu», finansirao Grad Beograd, Gradski sekretarijat za životnu sredinu – Edukacija više od 600 predškolske dece na teritoriji opština Zemun i Vračar o sakupljanju „Pet“ ambalaže i limenki (4 meseca). 2006. Partneri: Grad Beograd, Recan – Fond za povraćaj i reciklažu limenki, JKP Čistoća Beograd i dr.

U 2005. godini

-„Povratak ptica pevačica u parkove“, 2003. – 2005. Partneri: Gradsko Zelenilo, Dečji vrtići, Zavod za prirodu Srbije, Liga za ornitološku akciju i drugi.

-„Dan Ekologije“, 2001.- 2006.godine, sakupljanje sekundarnih sirovina. Partneri: JKP Čistoća i ostali.

-„Kakav Zemun želimo“. Partneri: Rudarsko-geološki fakultet, Zavičajni muzej Zemuna i ostali.

-U saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije organizovano je prikazivanje ekoloških filmova po mnogim osnovnim školama.

U 2004. godini

-„Dan Dunava“ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – celokupna organizacija programa ( ekološke radionice, kulturno umetnički program…). Partneri: Gradsko Zelenilo, Botanička bašta „Jevremovac“i ostali.

-„Oživljavanje starih bunara u Zemunu“. Partneri: Rudarsko-geološki fakultet, Zavičajni muzej Zemuna i ostali.
4 Responses to “Еколошки покрет Земун”

 1. Srdjan Djordjevic :

  Postovani,

  diplomirani sam masinski inzenjer i razmisljam da pocnem da se bavim reciklazom plastike, i sl.
  Zanima me da li postoji potreba za tako necim?
  Da li mogu da dobijem kontakt telefon ili da dodjem licno da se detaljnije raspitam o potrebama za ovom vrstom delatnosti.

  Unapred hvala,

  Srdjan Djordjevic

 2. admin :

  Naravno da postoji:) Iskreno se nadam da cete u tome istrajati.
  Kontakt telefon je 063 85 85 550.
  Srdacan pozdrav
  Ljiljana

 3. Dragan :

  Dragi prijatelji. Zivim u Zemunu gde sam i rodjen. Cuvsi za akcije vaseg pokreta, zainteresovao sam se da ucestvujem u nekoj od njih. Stanijem u Zemunu u Banijskoj 30. U zgradi u kojoj zivim svakodnevno odrazavamo cistocu i park u neposrednoj okolini zgrade. Stanari u zgradi i kucni savet zainteresovani su da unaprede aktivnosti u vezi odrazavanja cistoce i daju svoj doprinos Ekologiji. Isao sam u Opstinu Zemun i tamo sam u odeljenju za Ekologiju cuo za vas pokret. Razgovarao sam sa vasim predstavnikom Ljiljanom, ciji sasm telefon procitao na sajtu. Zelja stanara u nasoj zgradi je da se sastanemo sa pre3dstavniocima vaseg pokreta, kad vi mozete da odvojite vreme. Moj telefon je O11 2101 481 i 064 187 93 39, Dragan Odobasic . U nadi da cete nam izaci u susret, drugarski pozdrav.

 4. rada :

  gde se u zemunu moze prodati otpadni metal

Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73