„Zelena Mozgalica“ – Pilot projekat izrade lavirinta u dvorištu predškolske ustanove

Поставио: Маја | Категорија: НВО "Урбана екологија", Новости, акције..., Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 9. јул, 2011 |

Grad Beograd, Sekretarijat za dečju zaštitu je podržao projekat NVO „Urbana ekologija“ pod nazivom „Zelena mozgalica“. Ovo je pilot projekat izrade zelenog lavirinta od zasada tuja u dvorištu predškolske ustanove.
U Saradnji sa Sekretarijatom i podizvodjačem „Green Master“ odabran je vrtić „Mala Sirena“ predškolske ustanove „Dr. Sima Milošević“ iz Zemuna, koji se nalazi na Zemunskom keju.
Projekat „ZELENA MOZGALICA“ je pilot projekat izrade lavirinta (od zelenila) u dvorištu predškolske ustanove sa ciljem unapređenja vaspitno – obrazovnog rada sa predškolskom decom. Izgradnjom jednog ovakvog lavirinta, stvara se poligon za igru i učenje dece, uz boravak u zelenom okruženju. Lavirinti razvijaju sposobnost dece ka boljoj orijentaciji i podstiču kreativnost duha u cilju rešavanja lavirinta ipronalaska pravog puta za izlazak iz njega, uz mogućnost rešavanja dodatnih zadataka i postizanja osećaja uspešnosti.
Projekat je namenjen deci predškolske ustanove koja bude odabrana u dogovoru sa Gradskim sekretarijatom za dečju zaštitu. Glavna aktivnost projekta je izgradnja lavirinta 8h8 metara, zasadom tuja visina 1-1.2 metra u dvorištu predškolske ustanove. Prateća aktivnost je radionica sa decom i vaspitačicama, na kojoj će biti predstavljene neke od mogućnosti za razvijanje kreativnosti i snalažljivosti dece, podsticanjem da npr. skupljaju dodatne elemente koje će im vaspitačica zadati. Na radionici će se posebna pažnja posvetiti razgovoru sa decom o neophodnosti brige o zasađenim tujama (zalivanje), čime će se kod najmlađih razvijati ekološka svest .


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73