Дружење са Срећком и Лацком за „Наш паркић“

Поставио: maja | Категорија: Општа тема | Коментара: 0 | Датум: 31. август, 2014 |


Преко 50 малишана из насеља Бусије у Земуну играла су се са кловном Срећком и његовим помоћником Лацком на „Дружионици“, која је организована у недељу, 31. августа 2014. године, поводом почетка реконструкције паркића у овом насељу. То је део пројекта „Наш паркић“, Удружења „Еколошки покрет Земун“, који за циљ има да побољша услове живота у насељу Бусије, а који је подржала компанија НИС кроз програм „Сарадња ради развоја“. Подршку пројекту су пружили и Град Београд и ГО Земун.
Циљ „Дружионице“ био је остваривање контакта са децом и родитељима који ће користити парк након уређења, и њихово мотивисање да брину о својој околини и на тај начин допринесу побољшању услова у којима живе.
Програм „Сарадња ради развоја“ компанија НИС покренула је 2009. године са циљем повезивања локалних заједница и компанија које у оквиру њих послују и помоћу њега је подржано више од 600 пројеката. Само у 2014. години НИС подржава 164 пројекта у 11 општина и градова са више од 110 милиона динара.
Подршка је намењена пројектима из области Енергије спорта, Културе без граница, Енергије знања, Заштите животне средине, Помоћи социјалано угроженим групама као основним програмима деловања.
У пројекту „Сарадња ради развоја“ учествују Београд, Нови Сад, Ниш, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Житиште, Кањижа, Србобран и Чачак.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73