КАПЕЛА: РЕГАТА „ТРАГОМ ЛЕДЕНИХ ДОБА“

Поставио: maja | Категорија: Земунски лесни профил, Лесни профил Капела у Батајници, НВО "Еколошки покрет Земун", Новости, акције, Радионице | Коментара: 0 | Датум: 7. мај, 2022 |

У оквиру реализације Годишњег програма Капела 2022, под покровитељством Секретаријата за заштиту животне средине, организована је регата под називом „Трагом ледених доба“ за 40 учесника, 07 маја 2022. године. Учесници су били: Наутички клуб “Лиман“, представници Завода за заштиту природе, Секретаријата за заштиту животне средине, Министарства животне средине, сарадници и чланови „Еколошког покрета Земун“.

Регата се организује традиционално у партнерству са Наутичким клубом „Лиман“ из Земуна чији се чланови баве веслањем на нивоу  државних, светских и европских такмичења, али и рекреативним веслањем. Чланови овог клуба редовно тренирају –веслају поред лесних профила и овај догађај је и добра прилика да више сазнају о значају и потреби очувања „брега“. Ове године први пут су веслали и многи учесници –представници републичких и градских органа и организација, професори и учесници  хидрометеоролошке школе М. Миланковић, као и грађани Београда.

Наутички клуб је обезбедио  рафтинг чамце, весла, појасеве за спасабање за све учесникке, а за оне који су веслали први пут обезбеђени су и тренери. Веслање је било сигурно, а о безбедности се старала водена служба спасавања Србије са чамцем за спасавање.

Управљач је за све учеснике обезбедио пригодан кетеринг –паприкаш и напитке, такође су подељени флајери и брошуре, са циљем да се учесници ових промоција трајно заинтересују за лесне профиле и њихов значај и нарочито за геотуризам који има све потенцијале да се у будућности масовно развија.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73