НВО Урбана екологија Врачар

Поставио: Маја | Категорија: Акције Лагумице, Новости, акције..., Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 5. јун, 2009 |

У организацији НВО „Урбана екологија“ и градске општине Врачар одржана је презентација пројекта „Ухвати енергију“. Овај пројекат је намењен подстицању, промовисању и унапређењу енергетске ефикасности и ширем коришћењу обновљивих извора енергије, са посебним освртом на њихову практичну примену у урбаним срединама.

Присутне је поздравила чланица Општинског већа Тијана Благојевић која је уједно најавила други део пројекта предвиђен за јесен када ће бити одржана стручна предавања на ову тему.

Ова акција едукативно – забавног карактера била је намењена ученицима VII разреда основних школа Врачара који се први пут срећу са овим појмовима. Деци је приказан спот на тему обновљивих извора енергије, правили су ветрењаче, дељени су промотивни материјали, а најављена је и наградна игра у којој ће деца учествовати својим идејама и предлозима о начинима коришћења обновљивих извора енергије у њиховом окружењу. Циљ ове акције је био да кроз игру деца добију основне информације о томе шта су то обновљиви извори енергије и који је њихов значај за очување животне средине.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73