НАЈАВА АКЦИЈЕ „РЕЦИ НЕ ПЛАСТИЧНОЈ КЕСИ“

Поставио: Маја | Категорија: Акције Лагумице, НВО "Урбана екологија", Новости, акције..., Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 17. септембар, 2010 |

Градски Секретаријат за заштиту животне средине и Удружење грађана „Урбана екологија“ организују акцију дељења платнених торби на три зелене градске пијаце: Земунска пијаца, пијаца „Стари Меркатор“ и Каленић пијаца.

Позивамо Вас да нам се прикључите у овој акцији на наведеним локацијама у следећим терминима:

19. септембар 2010. године, Земунска пијаца у 10.00 часова,
• 25. септембар 2010. године, пијаца „Стари меркатор“ у 11.00 часова и
• 02. октобар 2010. године, Каленић пијаца у 11.00 часова.

Пројекат „Реци НЕ пластичној кеси“ је финансиран од стране Градског секретаријата за животну средину у оквиру конкурса за финансирање пројеката НВО у 2010. години под називом „Мој град је бео град“.

Чланови Удружења „Урбана екологија“ ће анкетирати грађане – продавце и купце на зеленим пијацама и за сваки попуњени анкетни листић делиће торбе од еколошког рециклираног платна.

На овај начин ће се ширем грађанству подизати свест о штетности коришћења пластичних кеса и вршити едукација најширих слојева становништва. Истицањем податка да је за разградњу пластичних кеса потребно између 400 и 1000 година, вршиће се директан утицај на свест и савест грађана Београда.

Акцијама дељења присуствоваће представници градског Секретаријата за заштиту животне средине г-дин Горан Триван, г-ђа Наташа Ђокић и остали заинтересовани.

Штампање торби су урадили пријатељи site-а www.platnenetorbe.com и www.artija.com.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73