„И МИ РЕЦИКЛИРАМО Е-ОТПАД“ – Програм сакупљања Е-отпада у основним школама на територији ГО Врачар.

Поставио: Маја | Категорија: Акције Лагумице, НВО "Урбана екологија", Новости, акције..., Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 22. септембар, 2010 |

Обавештавамо Вас да је у току реализација пројекта „И МИ РЕЦИКЛИРАМО Е-ОТПАД“ – Програм сакупљања Е-отпада у основним школама на територији ГО Врачар.

Пројекат НВО „Урбана екологија“ подржала је Градска општина Врачар на конкурсу за финансирање пројеката невладиних организација у 2010. години.
Е-отпад је електронски и електрични отпад. Пројекат има задатак да подстакне и едукује ученике основних школа да мењају навике и понашање у поступању са стварима које више нису за употребу, односно отпадом. Уобичајени поступци, до сада, када се „телефон“ поквари и не може више да се користи су били да као отпад заврши у контејнеру или чак на некој „дивљој депонији“, што сигурно нису примери добре праксе.
Е-отпад је ОПАСАН отпад! Неинформисаност јавности о опасности Е-отпада има за последицу угрожавање здравља људи и загађење животне срединe.
Предузеће „S.E.Trade“ из Београда инсталирало је опрему за рециклажу „МЕWА“ тако да је омогућено да селектован Е-отпад уместо у контејнеру заврши у фабрици за рециклажу. У овом пројекту поред едукације циљне групе јако је битан фактор да скупљени отпад, категорисан као Е-отпад, има ко да преузме и рециклира. Рециклажни центар је једини не само код нас него и на Балкану.

У оквиру пројекта биће одштампано 1500 флајера – „Водича за сакупљање Е-отпада“, у циљу едукације ученика о томе шта је Е-отпад и како треба поступати са њим, који ће бити дистрибуирани ученицима шест Основних школа са територије ГО Врачар. За 120 ученика биће организована посета Рециклажном центру, а потом ће се организовати сакупљање Е-отпада у свих шест школа.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73