Učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ …

Поставио: Маја | Категорија: Акције Лагумице, Мрежа за Е-отпад, НВО "Урбана екологија", Новости, акције..., Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 10. децембар, 2010 |


http://www.os-ribnikar.edu.rs/aktuelnosti.php

I mi recikliramo E-otpad – 21. oktobar 2010.

Molimo učenike, nastavnike i roditelje da donesu svoj E-otpad (neispravne telefone, gramofone, videorikordere…) u petak, 12.11.2010. godine od 13:00 do 15:00 časova u hodnik na glavnom ulazu u školu!
Ovo je akcija u okviru projekta NVO „Urbana ekologija“, koji je podržala je Gradska opština Vračar na konkursu za finansiranje projekata nevladinih organizacija u 2010. godini.
E-otpad je elektronski i električni otpad. Projekat ima zadatak da podstakne i edukuje učenike osnovnih škola da menjaju navike i ponašanje u postupanju sa stvarima koje više nisu za upotrebu, odnosno otpadom. Uobičajeni postupci, do sada, kada se „telefon“ pokvari i ne može više da se koristi su bili da kao otpad završi u kontejneru ili čak na nekoj „divljoj deponiji“, što sigurno nisu primeri dobre prakse.
E-otpad je OPASAN otpad! Neinformisanost javnosti o opasnosti E-otpada ima za posledicu ugrožavanje zdravlja ljudi i zagađenje životne sredine.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73