Tradicionalno obeležavanje Dana ekologije na Dunavu

Поставио: maja | Категорија: НВО "Еколошки покрет Земун", Новости, акције, Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 29. мај, 2011 |

Već deset godina duga tradicija obeležavanja Svetskog dana ekologije pod pokroviteljstvom GO Zemun se nastavila i ove godine.
Svake godine 16 osnovnih škola sa teritorije GO Zemun učestvuje u akciji sakupljanja sekundarnih sirovina, a najbolje i najuspešnije GO Zemun u organizaciji NVO „Ekološki pokret Zemun“ nagradi stručnom ekološkom ekskurzijom. Ove godine sakupljao se stari papir, a nagradna stručna ekskurzija je organizovana na Dunavu na akvatoriji Grada Beograda i Pančeva.
Kako je 2011. godina proglašena za godinu Dunava tako smo se i mi odlučili da na jedan malo drugačiji način – brodom, pokažemo šta naš grad ima ali ovaj put vidjeno sa reke. Brodom „Trajan“ obišli smo lesni profil „Široka staza“, Veliko ratno ostrvo, Svetionike na ušću Tamiša, prevodnicu na Tamišu, Belu stenu, Vinču, Turski rukavac i vratili se nazad u Zemun.
Na brodu su bile i predstavnice Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Maja Radosavljević i Dejana koje su nam dale stručnu podrušku.
Kao i svake godine održali smo kviz znanja gde su deca pokazala da su slušala i upijala sve podatke o kojima smo im pričali, a za nagradu je po jedan učenik iz svake škole upravljao brodom samostalno nekoliko minuta.
Iskustva i utiske, kao i neke priloge možete da vidite na priloženim fotografijama.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedInPostavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73