Најава пројекта „Торбу понеси“

Поставио: Маја | Категорија: НВО "Еколошки покрет Земун", Новости, акције, Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 8. март, 2012 |

Фонд за животну средину РС у оквиру конкурса за финансирање пројеката НВО у 2011/2012. години у циљу подизања еколошке свести и очувања животне средине одабрао је пројекат „Торбу понеси“ Удружења „Еколошки покрет Земун“. Пројекат „Торбу понеси“ ће пропагирати коришћења платнених торби уместо пластичних кеса.

Чланови Удружења „Еколошки покрет Земун“ ће анкетирати грађане – путнике и запослене на аеродрому „Никола Тесла“, аутобуској станици „Београд“ и испред железничке станице „Београд“ и за сваки попуњени анкетни листић делиће торбе од еколошког рециклираног платна.

На овај начин ће се ширем грађанству подизати свест о штетности коришћења пластичних кеса и вршити едукација најширих слојева становништва. Истицањем податка да је за разградњу пластичних кеса потребно између 400 и 1000 година, вршиће се директан утицај на свест и савест грађана Републике Србије.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73