НАЈАВА РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА „ТОРБУ ПОНЕСИ“

Поставио: Маја | Категорија: НВО "Еколошки покрет Земун", Новости, акције, Општа тема, Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 6. април, 2012 |

Фонд за заштиту животне средине Републике Србије и Удружење грађана „Еколошки покрет Земун“ организују акцију дељења платнених торби на локацијама: Аеродром „Никола Тесла, Главна аутобуска станица „Београд“ и плато испред Главне железничке станице „Београд“.

Пројекат „Торбу понеси“ је финансиран од стране Фонда за животну средину РС у оквиру конкурса за финансирање пројеката НВО у 2011/2012. години у циљу подизања еколошке свести и очувања животне средине пропагирањем коришћења платнених торби уместо пластичних кеса.

Чланови Удружења „Еколошки покрет Земун“ ће анкетирати грађане – путнике и запослене на аеродрому „Никола Тесла“, аутобуској станици „Београд“ и испред железничке станице „Београд“ и за сваки попуњени анкетни листић делиће торбе од еколошког рециклираног платна.

На овај начин ће се ширем грађанству подизати свест о штетности коришћења пластичних кеса и вршити едукација најширих слојева становништва. Истицањем податка да је за разградњу пластичних кеса потребно између 400 и 1000 година, вршиће се директан утицај на свест и савест грађана Републике Србије.

Позивамо Вас да нам се прикључите у овој акцији на наведеним локацијама у следећим терминима:
• 08. април 2012. године, Аеродром „Никола Тесла“ у термину 11.00 до 13.00 часова и
• 08. април 2012. године, Аутобуска станица „Београд“ и плато испред железничке станице „Београд“ у термину од 13.30 до 16.00 часова.

На акцију дељења платнених торби позвани су и представници Фонда за заштиту животне средине Републике Србије.

Више о нашим активностима можете видети на site-у www.lagumica.org.rs.

Позивамо Вас да нам се придружите и пропратите нашу акцију и на тај начин дате допринос подизању еколошке свести грађана о штетности употребе пластичних кеса и очувању животне средине. Такође, истичемо сарадњу и захвалност Аеродрому „Никола Тесла“ и Београдској Аутобуској станици на подршци.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedInPostavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73