Формирани нови дрвореди платана у Угриновцима

Поставио: maja | Категорија: НВО "Урбана екологија", Општа тема, Пројекти | Коментара: 0 | Датум: 16. новембар, 2014 |

Грађани Угриноваца су богатији за нове дрвореде који су формирани у улицама Угриноваца. Удружење „Урбана Екологија“ реализовало је пројекат „Платани за Угриновце“- формирање дрвореда у насељу Угриновци, који је финансирао Град Београд Секретаријат за заштиту животне средине у оквиру финасирања НВО под називом “Зелено срце белог града“.
Градска општина Земун је донирала 250 садница платана са циљем да се подигне квалитет живота становника Угриноваца и појача еколошка свест о значају подизања дрвореда и озелењавања улица нашег града.
У сарадњи са руководством општине Земун и Месном Заједницом Угриновци засађено је 330 садница платана и подигнути су нови дрвореди у четири улице, чиме је настављено пошумљавање Угриноваца које је започето пре 4 године. У сусрет Стратегији пошумљавања града Београда у општини Земун дају приоритет садњи нових садница платана и формирању дрвореда, чиме се руководио и овај пројекат.
Како су дрвореди плућа улица и колико су дрвореди важни и у борби против климатских промена, грађани Угриноваца су се упознали на радионици која је одржана поводом завршетка пројекта. Презентацији под називом „Значај дрвореда у борби против климатских промена“ присуствовали су становци Угриноваца, који су након дискусије констатовали да је потребно наставити озелењавање Угриноваца и подизање нових дрвореда.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73