ДАНИ ЛЕСА 2016 (ЗЛП – РАДИОНИЦА БР.3)

Поставио: maja | Категорија: Земунски лесни профил, НВО "Еколошки покрет Земун", Општа тема | Коментара: 0 | Датум: 30. октобар, 2016 |

У оквиру презентације заштићених подручја обележена је манифестација „Дани леса 2016“, која већ традиционално окупља све укључене у процес и активности заштите Земунског лесног профила.

Специјални гости ове године су били комшије са земунског лесног профила и власници парцела, са идејом да се боље упознамо и удружимо у заштити.

За најмлађе је организована радионица „Археологија, животиње и људи у леденом добу“ под вођством др археологије Кристине Пенезић. Деца су ископавала мамуте, бавила се пећинским и савременим сликарством, а све са циљом да упознају живот у време ледених доба, када је лес настао.

Како би наградили подршку коју имамо од чланова породице, јер овакви процеси заштите често захтевају ангажовање и ван радног времена, на ове радионице је дозвољено повести децу и супружнике.

За боље разумевање процеса настанка лесних слојева урађен је флајер са специјално урађеним илустрацијама, како би што верније дочарала процес настајања лесних наслага. На припреми текста су учествовали Проф. др Љупко Рундић, Универзитет у Београду, доцент др Млађен Јовановић, Универзитет у Новом саду и Др Тивадар Гаудењи, научни сарадник САНУ.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedIn



Postavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73