КАПЕЛА: СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ – ГЕОПАРК „ЂЕРДАП“

Поставио: maja | Категорија: Лесни профил Капела у Батајници, НВО "Еколошки покрет Земун", Новости, акције, Радионице | Коментара: 0 | Датум: 21. април, 2022 |

Студијско путовање је реализовано 21.04.2022. као једнодневна посета првом Геопарку „Ђердап“ у Србији. Том посетом настављена је  је досадашња сарадња између управљача  Удружаења „Еколошки покрет Земун“ и Нацоналног парка „Ђердап“.

Запослени у геопарку су настојали да се обиђе неколико битних локација које су представљале значајан допринос да Унеско прихвати кандидатуру НП „ Ђердап“ и да га прогласи 46 геопарком у свету. Посебно важне геотачке које смо посетили су: Бољетинска река, видиковац Плоче, Велики и Мали казан, односно, Ђердапску клисуру на најлепшем делу, на румунској страни исклесану фигуру ,,Децибела“, Трајанову таблу и др.

У студијском путовању и посети НП “Ђердап“ и првом геопарку у Србији су учествовали представници: Секретаријата за заштиту животне средине,  Завода за заштиту природе Србије, као и чланови и сарадници Удружења „Еколошки покрет Земун“.

Студијско путовање реализовано је у оквиру Годишњег програма Капела 2022, под покровитељством Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда.


Facebook Twitter Digg Delicious Reddit StumbleUpon Google Buzz LinkedInPostavi pitanje ili komentar


Warning: Undefined variable $user_ID in /www/webvol5/v2/8htp5y0szoiacu6/lagumica.org.rs/public_html/wp-content/themes/lagumica/comments.php on line 73